Café & Terras

Het café

Het café met biljart en podium is al heel veel generaties in gebruik als dorpscafé. Deze functie heeft het café nog steeds maar daarnaast kunt u het café reserveren voor besloten partijen zoals verjaardagen, recepties, (familie)feesten, concert en personeelsuitstapjes met bijvoorbeeld een buffet uit eigen keuken.


In het café is ruimte voor maximaal 100 personen en er zijn 55 zitplaatsen. Voor buffetten gaan we daarom ook uit van maximaal 55 personen, zodat iedereen aan tafel kan zitten eten. Bij een feest met hapjesbuffet en een bandje/presentatie op het podium kunt u uitgaan van ± 80 personen; bij een sta/dansfeest van 100 personen. Bij buffetten wordt het biljart afgedekt en gebruikt als buffettafel.


Het podium (20 m²) kan van de zaal worden afgescheiden door middel van een schuifwand. Zo is het podium geschikt voor kleine vergaderingen met bijvoorbeeld een lunch in het café. U kunt uiteraard ook het hele café met podium (in totaal 70 m²) reserveren voor een vergadering.


In het café is een cd-speler aanwezig en twee theaterspots om het podium uit te lichten. De aanwezige piano is een ‘echte’ cafépiano (niet altijd helemaal zuiver maar wel een mooie warme klank). In overleg is er ook een piano beschikbaar voor concerten, deze kan op verzoek een keer extra gestemd worden. Deze piano kan niet op het podium.

Aan de overkant van de weg is een terras onder de lindebomen. Als u het café gereserveerd heeft kunt u (als het weer het toelaat) ook gebruik maken van het terras.

                                          


Het terras


Het terras onder de lindebomen aan de overkant van de weg hoort van oudsher bij het café. In 2004 heeft de ‘Kampioen’ (het maandblad van de ANWB) 10 topterrassen geselecteerd in Nederland waaronder het terras van café Het Rode Hert.


"...Echt op een A-locatie ligt Het Rode Hert nu niet meer, zo ingeklemd tussen de hoofdweg, licht glooiende weilanden en een slaperige boerderij, maar dat maakt het terrasgedeelte juist aangenaam rustig. Het is een plek waar je vanzelf gedempt gaat praten, terwijl de vogeltjes kwetteren en er in de verte een tractor ronkt. Zo’n puur plattelandssfeertje maakt hongerig..."

Café Het Rode Hert kent een geschiedenis die teruggaat tot in de 16e eeuw.
U kunt hierover meer lezen onder het kopje geschiedenis. 
 
  


café Het Rode Hert
050-5034238
deze website is gemaakt door Ancel ten Hoopen en voor het laatst bijgewerkt op 27-03-2018